ДПС срещу БСП за данъците

ДПС срещу БСП за данъците
Ако Пламен Орешарски иска да отмени плоския данък и да въведе пропорционален, няма да го подкрепим, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обяви срещу идеите на БСП за отмяна на плоския данък. „Ако Пламен Орешарски иска да отмени плоския данък и да въведе пропорционален, няма да го подкрепим“, категоричен бе Местан.

„Ще разговаряме, но отсега казвам, че няма да приемем промяна в данъчната система. Няма да приемем смяната на плоския данък с прогресивен“, заяви Местан на излизане от консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Председателят на новия парламент няма да е от ДПС, обяви лидерът на движението след консултациите с държавния глава в президентството.

Трябва да изключим и хипотезата председателят на Народното събрание да е от „Атака“, допълни Местан.

„Бойко Борисов трябва да се пренесе в реалността“, посочи Местан в коментар на думите на лидера на ГЕРБ, че ДПС са прелели 200 000 гласа към БСП.

„Имаме сериозни основания да се притесняваме за състоянието на г-н Борисов, не съм чувал по-нелепи твърдения. Разбирам, че го боли от тежката загуба, но не му прави чест да казва такива недомислия, включително езикови“, каза още лидерът на ДПС.

Местан поясни, че е изтъкнал допълнителни съображения първото заседание на парламента да е на 21 май – по думите му е добре на светлия празник 24 май да имаме легитимен председател на Народното събрание.

„Г-н Станишев е по-добре информиран от мен, аз разговор с г-н Пламен Орешарски от изборите насам, и дори от предизборната кампания, не съм водил“, така Местан коментира думите на лидера на БСП, че е подготвен експертен кабинет.

#Лютви Местан #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #консултации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници