Президентът: До края на май имаме възможност да свикаме 42-рото Народно събрание

Президентът: До края на май имаме възможност да свикаме 42-рото Народно събрание
A A+ A++ A

До края на май ще имаме възможност да свикаме 42-рото Народно събрание. Това каза президентът Росен Плевнелиев в началото на срещата с лидера на партия „Атака“ Волен Сидеров, предаде агенция „Фокус“. На срещата в президентството присъстваха и членовете на ръководството на „Атака“ Павел Шопов, проф. Станислав Станилов и Десислав Чуколов.

Държавният глава благодари на ръководството на партията за това, че са се отзовали на поканата за консултации за дата за свикване на 42-рото Народно събрание. Росен Плевнелиев отново уточни, че това не са консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство.
„Единствената цел, която си поставям, е да изпълня моето конституционно задължение за определяне на дата за първото тържествено заседание на Народното събрание. Търся диалог, търся конструктивен подход с всички парламентарно представени политически сили. Нацията има нужда от това да действаме максимално бързо и ефективно“, каза Росен Плевнелиев.

„Сигурен съм, че до края на май ще имаме възможност да свикаме 42-рото Народно събрание. Това е свързано и с много технически детайли, с възможностите на вашите народни представители, на партията да ги мобилизира и да заработим активно от първия ден“, посочи държавният глава.

#президент #Росен Плевнелиев #консултации #Народно събрание #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници