ДПС се разграничи от купуването на гласове във Враца

ДПС се разграничи от купуването на гласове във Враца
Не познавам лицето Веселин Методиев, той не е член на ДПС, не е част от актива на партията и няма никакво отношение към предизборната кампания на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район, заявява Камен Костадинов от ДПС в официално съобщение.
A A+ A++ A

Не познавам лицето Веселин Методиев, той не е член на ДПС, не е част от актива на партията и няма никакво отношение към предизборната кампания на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район, заявява Камен Костадинов от ДПС в официално съобщение на сайта на партията.

По повод т.нар. „сигнал“, разпространен от ПП ГЕРБ, в качеството си на водач на листата на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район и член на ЦОБ на ДПС, категорично възразявам срещу опитите да бъдат направени внушения за връзка между ДПС – Враца, и образуваното досъдебно производство от Районна прокуратура – гр. Враца, срещу Веселин Методиев за купуване на гласове.

ДПС постигна разширението на електоралната си подкрепа в 6 МИР благодарение на доверието на близо 8 хиляди избиратели и всеки опит този успех да бъде дискредитиран с внушения и инсинуации е израз на политическото безсилие на опонентите ни, казва Камен Костадинов.

Припомняме, че ПП ГЕРБ сезира главния прокурор Сотир Цацаров, ЦИК, ОССЕ, ПАСЕ, ЕК, ЕП и трите основни европейски партии ЕНП, ПЕС и АЛДЕ с два сигнала за купуване на гласове.

Става въпрос за схеми за купуване на гласове на територията на град Враца и Област Враца и град Варна и Област Варна, за които ПП ГЕРБ получи сигнали.

В сигнала за Враца е описана подробна схема за купуване на гласове и цялостна изградена мрежа на територията на областта. След подаден сигнал от граждани на град Враца за купуване на гласове, с цел подмяна на вота на предсрочните парламентарни избори, бе задържан Веселин Методиев с прякор Турчето.

Мъжът е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби. Според анонимни източници у Методиев са намерени списъци с имена и ЕГН-та на над 800 гласопадаватели от Враца. Разпитана е и група от седем свидетели, които потвърждават незаконната търговия с гласове, както и че е изпълнявал поръчка на ПП ДПС.

Има данни, че същият е предлагал и на други лица във Враца и околни села материална облага с цел да ги склони да гласуват в полза на споменатата политическа сила. Предвид сериозността на извършеното престъпление Районна прокуратура – Враца, е образувала досъдебно производство срещу Веселин Методиев.

На лицето е наложена мярка „задържане под стража“, заявиха от ГЕРБ.

 

Предлагаме на читателите пълния текст на съобщението на Камен Костадинов:

По повод т.нар. „сигнал“, разпространен от ПП ГЕРБ, в качеството си на водач на листата на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район и член на ЦОБ на ДПС, категорично възразявам срещу опитите да бъдат направени внушения за връзка между ДПС Враца и образуваното досъдебно производство от Районна прокуратура гр. Враца срещу Веселин Методиев за купуване на на гласове.

Заявявам, че не познавам лицето Веселин Методиев, той не е член на ДПС, не е част от актива на партията и няма никакво отношение към предизборната кампания на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район.

ДПС постигна разширението на електоралната си подкрепа в 6 МИР благодарение на доверието на близо 8 хиляди избиратели и всеки опит  този успех да бъде дискредитиран с внушения и инсинуации е израз на политическото безсилие на опонентите ни. 

Камен Костадинов

#ДПС #ГЕРБ #Камен Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници