КНСБ настоява за нова програма в енергийния сектор, плаши със стачки

КНСБ настоява за нова програма в енергийния сектор, плаши със стачки
Според КНСБ, е не само прибързано, а категорично неприемливо да се определя бъдещето на енергийните предприятия по административен път. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

КНСБ предупреждава, че ще започне подписка за ефективни стачни действия, ако до 10 дни не бъде изготвена и съгласувана с тях балансирана програма за развитие на енергийния сектор, която да гарантира работни места, съобщава БГНЕС.

В момента Националната електрическа компания налага свои виждания на ключови предприятия за количествата изкупувани български въглища, структурата на енергийния микс и участието на българските производители в регулирания и свободния пазар на електроенергия, твърдят от КНСБ.

Според тях, е не само прибързано, а категорично неприемливо да се определя бъдещето на енергийните предприятия по административен път, без да са направени необходимите разчети и без те да са обсъдени със синдикатите.

КНСБ настоява за прекратяване на едностранните действия на НЕК и категорично заявава, че в най-кратък срок трябва да бъде изготвена съгласувана програма за развитие на сектора, водеща до устойчиво финансово състояние на енергийните предприятия и запазване на работните места.

#КНСБ #енергиен сектор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници