Яне Янев: ДПС иска да македонизира България

Яне Янев: ДПС иска да македонизира България
ДПС загради нова територия и вече има народни представители и в 23, 24, 25 МИР, обяви лидерът на РЗС Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"ДПС иска да македонизира България, така както в Скопие има заградени територии. Левият бряг е напълно заграден", обяви лидерът на РЗС Яне Янев на пресконференция, посветена на изборните резултати.

"Най-опасното явление, от което се страхуваха всички в последните 20 години, беше да не стъпи депесарски крак в многомандатните райони. ДПС загради нова територия и вече има народни представители и в 23, 24, 25 МИР", коментира Янев, цитиран от "Фокус".

По думите му най-големият победител от изборите е ДПС.

"Нашата оценка за изборите е, че парите победиха достойнството. Това, което показват резултатите, е, че в момента в най-добрия случай БСП и ДПС ще управляват с такова доверие, с което не се стига до никъде. Стига се до нова пропаст и по-тежки времена за държавата", посочи Янев.

Той отново подчерта, че може да има разбирателство за свикване на Велико народно събрание с цел приемане на нова конституция.

"Тази конституция няма правила дори за обжалване на изборите. Ако си представим, че в изборния ден е имало крайно радикални банди, които с автомат Калашников са закарали хората до секциите и са ги заставили насила да гласуват пак няма начин за касиране на изборите", коментира лиидерът на РЗС.

Той бе категоричен, че докато няма нова Конституция, няма да подава оставка.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници