Магазините на Apple бележат рекордни продажби

Магазините на Apple бележат рекордни продажби
A A+ A++ A

Миналата седмица отбелязахме поредния рекорд в историята на магазина за приложения на iOS с 50 милиарда изтегляния, а тази седмица е ред на офлайн бизнеса на компанията. Магазините на Apple - Apple Store, бележат рекордни приходи за първото тримесечие на годината със средно 57,60 щатски долара от потребител. За сравнение, година по-рано по същото време тази цифра е била 51,75 долара.

Според информация на Asymco продажбите на Apple в магазините за първото тримесечие на 2013 г. са се увеличили със 7% на годишна база. Средните приходи за един Apple магазин пък са достигнали 13 милиона за тримесечие, което е най-високото постижение до момента извън сезона на предпразнично пазаруване. Средният брой посетители в един магазин на Apple за тримесечие през последната година е бил 250 000, докато година по-рано посетителите са били 170 000.

Според анализаторите увеличението се дължи на отварянето на по-големи магазини, както и на обновяването на старите. През първите три месеца на годината магазините на Apple са донесли на компанията 6,4 милиарда приходи, или средно по 16 милиона от всеки магазин. Общият брой посетители в Apple Store по света е бил 121 милиона, което е с малко повече от 110 милиона година по-рано.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите