300 млрд. долара годишно губят САЩ от нарушения на интелектуалната собственост

300 млрд. долара годишно губят САЩ от нарушения на интелектуалната собственост
A A+ A++ A

Нарушаването на интелектуалната собственост на американски компании от чуждестранни такива струва на САЩ около 300 млрд. долара на година, показват резултатите от доклад, предава БГНЕС.

Проучването е правено в продължение на 11 месеца от комисия под общото председателство на бившия посланик на САЩ в Китай и бившия кандидат за президентските избори Джон Хънстман.

Той посочи, че тази цифра отговаря на целия годишен износ на САЩ за Азия. Нарушенията на интелектуалната собственост на американски компании сега се правят в безпрецедентни размери.

Според комисията Китай е виновен за между 50 и 80% от тези кражби. Авторите на доклада смятат, че американските усилия за справяне с този проблем са се оказали напразни, тъй като търговските споразумения не го решават.

Така той прикани САЩ да предприемат по-решителни мерки като стриктни проверки на поведението на чужди фирми по отношение на интелектуалната собственост.

Докладът се публикува дни преди срещата на върха между американския президент Барак Обама и китайския държавен глава Си Цзинпин в Калифорния на 7 и 8 юни.

Това ще е първата среща на Си и Обама, откакто китайският президент пое напълно управлението на страната си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници