Русия може да съкрати нападателните си оръжия

Русия може да съкрати нападателните си оръжия
A A+ A++ A

Русия е готова да съкрати стратегическите си нападателни оръжия, ако е уверена, че САЩ няма да се опитват да „навредят на нейния потенциал за ядрено сдържане“. Това заяви на конференция за сигурността в Европа в Москва началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия генерал Валерий Герасимов, съобщават руските медии.

„Русия ще съкращава своите стратегически настъпателни въоръжения само ако е налице увереност, че развитието на глобалната система за ПРО на САЩ не подрива нейния потенциал за ядрено сдържане“, заяви Герасимов.

Той подчерта, че в случай на „качествено и количествено“ нарастване на възможностите на американската ПРО Русия ще реши дали да остане в Договора за ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения.

„Руската позиция по отношение на противоракетните планове на САЩ остава неизменна. Ние изхождаме от необходимостта от получаване на юридически гаранции за невъзможността за използване на ПРО в Европа срещу руските стратегически ядрени сили“, отбеляза още ген. Герасимов.

#Русия #САЩ #ядрени сили #ПРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници