КС образува три дела за изборите

КС образува три дела за изборите
A A+ A++ A

Конституционният съд образува три конституционни дела за изборите, съобщи сайта на съда.

Едното е по искане на група народни представители от ПП ГЕРБ за обявяване изцяло за незаконни изборите за народни представители за 42-ро Народно събрание, проведени на 12 май 2013 г. То е под номер 15 от тази година, а докладчик съдия е Пламен Киров (сигналът е на НФСБ). Той е избран за съдия в Конституционния съд от президента на Републиката 2006 г., когато президент е бил Георги Първанов.

Другото под номер 14 е отново по искане на група народни представители от ПП ГЕРБ за произнасяне по законността на изборите за народни представители за 42-ро Народно събрание, проведени на 12 май 2013 г., във връзка с нарушения на изборното законодателство при провеждане на изборите в секциите в Република Турция (сигналът е на РЗС). Докладчик по него е съдия Благовест Пунев, избран за съдия в Конституционния съд от Общото събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд (2006).

Делото под номер 13 е по искане на група народни представители от ПП ГЕРБ за обявяване изцяло за незаконни изборите за народни представители за 42-ро Народно събрание, проведени на 12 май 2013 г. Докладчик по него е Димитър Токушев – председател на КС. Назначен е за съдия в Конституционния съд от президента на Републиката (2006).

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници