Самолет излязъл от пистата край Варна, две жени са ранени (ОБОБЩЕНИЕ)

Самолет излязъл от пистата край Варна, две жени са ранени (ОБОБЩЕНИЕ)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама души са пострадали при инцидент на летище Варна, съобщи за Радио „Фокус" – Варна.

Говорителят на полицията във Варна Ивана Милева е потвърдила информацията.

"Самолетът, който е от Лайпциг, е излязъл от пистата. При инцидента има и двама пострадали - българка и германка. Жените са на 71 и 81 години. Те са с леки наранявания на крайниците и са настанени в болница „Св. Анна"", коментира Милева.

Летище Варна е затворено до второ нареждане, съобщи Радио „Фокус" – Варна.

В 10:19 часа при кацане, самолет на авикомпания Air Via, изпълняващ чартърен полет от Лайпциг със 172 пътници на борда, излиза от пистата на летище Варна, съобщиха от пресцентъра на Летище Варна.

Събрани са всички аварийно-спасителни групи, пожарни автомобили, външни сили и средства, с готовност за незабавна реакция при необходимост.

Сформиран е авариен оперативен център. Пътниците са изведени от самолета.

Всички полети от и до варненското летище са пренасочени към летище Бургас.

Причината за инцидента е бурята, която изсипа над града силен пороен дъжд, както и бързо променящият се ураганен вятър, предаде Би Ти Ви.

Самолетът е излязъл от пистата и в момента е извън колесата за излитане и кацане. Когато бъде изтеглен, летището, което временно бе затворено, ще бъде отворено и ще продължи работата си.

По първоначална информация, заради лошото време пилотът на самолета е кацнал много навътре в пистата и не му е стигнало място, за да спре.

Междувременно от София са тръгнали 2 разследващи екипа - от звеното за разследване на авиационни инциденти от транспортното министерство и от Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА), съобщи за bTV директорът на ГВА Минчо Цветков.

Самолетът се е разминал буквално на секунди от фатален удар в земята, след който можеше да последва адски взрив, коментират специалисти.

#Варна #Ивана Милева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници