Цветлин Йовчев: Няма да позволя да използват СРС-та незаконно

Цветлин Йовчев: Няма да позволя да използват СРС-та незаконно
Цветлин Йовчев смята, че промените за ДАНС не означават, че МВР няма да противодейства на престъпността. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Гаранциите, че няма да бъде извършено незаконно подслушване, са в няколко посоки. Освен засиления граждански и парламентарен контрол, на организационно ниво би могло да се направи комплекс от мерки, които са нормативни и организационни. Може да се направи един такъв контрол. Това ще бъде една от основните ми дейности и цели като министър на вътрешните работи – в много кратки срокове аз да дам едни такива гаранции да се наложи такъв ред, който да не позволява да се използват специални разузнавателни средства не по предназначение и не по закона.“

Това заяви в сутрешния блок на БНТ в петък министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Според него внесените промени за ДАНС не означават, че МВР ще спре да противодейства на престъпността, включително и на организираната престъпност.

„По никакъв начин изваждането на ГДБОП от системата на МВР няма да попречи МВР да организира своите дейности. МВР трябва да бъде противодействие на престъпността, охрана на държавната граница и охрана на обществения ред. Министерството има достатъчен ресурс това нещо да бъде организирано“, каза още Йовчев.

„Необходимо е много прецизно, чрез изграждане на нова нормативна база, да се урегулира такова взаимодействие, което трябва да има между МВР и ДАНС“, категоричен бе министърът.

#Цветлин Йовчев #ГДБОП #МВР #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници