Цветанов се отказва от имунитета си след 4 юни

Цветанов се отказва от имунитета си след 4 юни
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се откаже от имунитета си след 4 юни, когато се завърне от планирано посещение в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се откаже от имунитета си след 4 юни, когато се завърне от планирано посещение в Брюксел.

Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Две седмици след изборите главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитетът на бившия МВР шеф и настоящ депутат Цветан Цветанов.

Така обвинителите ще могат да го разследват по внесения сигнал за незаконно подслушване. До 8 години затвор може да получи бившият МВР шеф, ако прокуратурата му повдигне обвинение и докаже тезата си в съда.

Обвинението, което ще му бъде повдигнато, е „допустителство по служба“. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров.

Междувременно стана ясно, че скъп немски адвокат ще защитава бившия вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с разследването за незаконно подслушване от МВР. Това призна за „Стандарт“ депутатът от ГЕРБ, но отказа да съобщи името му.

Самият Цветанов заяви, че ще се откаже от имунитета си.

#имунитет #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници