Пенчо Пенчев, Авиоотряд 28: Нямаме проблеми да предоставим информация кой полет, кога, докъде е изпълнен

Пенчо Пенчев, Авиоотряд 28: Нямаме проблеми да предоставим информация кой полет, кога, докъде е изпълнен
„Ние искаме да отговаряме на изискванията на Европейския съюз и Европейската комисия. Правим това от доста дълго време. Всичко останало е спекулация. Това са политически приказки", заяви Пенчев. Снимка: economic.bg
A A+ A++ A

„Всички документи на Aвиоотряд 28 се съхраняват от над 40 години", заяви капитан Пенчо Пенчев, генерален директор на Правителствения авиоотряд 28, предава „Фокус".

„Който ни е задал въпроси, ние сме отговорили по съответния начин, имаме си система, която не е от четири години. Няма никакъв проблем да се провери. Няма отказ за предоставяне на документи", обясни Пенчев.

Той обясни, че е била отказана конкретна справка, която не може да бъде изготвена, но обясни, че ако някой има нужда от информация, може да бъде допуснат до всички документи, само трябва да отиде, за да си направи справката.

„В отряд 28 се съхранява всичко, което касае експлоатацията на самолетите, летателния състав – летателни часове, книжки, медицински прегледи. Но ние не отговаряме кои пътници са на борда – това нас не ни касае. Има митница, има КПП, има летище София и т.н", посочи капитан Пенчев.

„Всичко, което касае експлоатацията на самолетите, безопасността на полетите, качественото изпълнение на задачите, поставянето на задачите, съгласно правилника и закона за гражданско въздухоплаване, се съхранява от повече от 40 години", каза той.

„Нямаме проблеми да предоставим информация кой полет, на коя дата, с какъв екипаж, от кой до кой пункт е изпълнен", заяви директорът на „Авиоотряд 28" и добави, че „ние не крием нищо".

„Ние искаме да отговаряме на изискванията на Европейския съюз и Европейската комисия. Правим това от доста дълго време. Всичко останало е спекулация. Това са политически приказки", заяви Пенчев.

Той уточни, че могат да предоставят документация, но не и справка.

„Аз нямам такива специалисти. Аз му предоставям документация, ако иска той да си я извади. Не мога да отделя персонал, който си има определени задачи, да прави справки –някой иска дали „Левски" е бил шампион или ЦСКА. Нямаме такива справки", отбеляза Пенчев.

„Ние имаме пълна документация на всички полети: техническа за двигатели, за приборно оборудване на кабината, за състояние на тялото на самолета, за технически прегледи, за проведени търгове – който каквото се сети. Това се съхранява и се пази. Но да ни питат нещо, което нямаме, няма как да им го дадем", подчерта Пенчев.

#Авиоотряд 28 #Пенчо Пенчев #справка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници