Американец отказа мач с Кубрат Пулев в София

Американец отказа мач с Кубрат Пулев в София
Кубрат Пулев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американецът Брайънт Дженингс обяви, че е отказал мач с Кубрат Пулев в София.

28-годишният Дженингс е № 3 в световната ранглиста на Международната боксова федерация (IBF). Според него от щаба на Пулев са го потърсили за заместник на Тайсън Фюри (Вбр). Британецът отказа да срещне Кубрат Пулев във финален мач, който да определи претендента за световната титла на IBF на Владимир Кличко, пише „Фокус“.

„Хората на Пулев не плащат достатъчно за този мач. Искат да делим 75 на 25 процента в тяхна полза и предложението бе само за 100 000 долара, при това в родния му град“,  заяви Дженингс пред World Boxing News.

Както е известно, в събота пропадна официално мачът между Пулев и Фюри. Британецът не се появи на търга във Виена, а според медиите на Острова причината е, че Тайсън си е уредил среща с Дейвид Хей. Дербито между двамата британци най-вероятно ще е през есента, като те ще си разделят близо 12 млн. евро.

В събота Пулев бе избран за шампион на годината от Европейския боксов съюз.

„Много се радвам да получа тази награда. Като европейски шампион съм си поставил високи стандарти. След като покорих Европа, време е да стана шампион в тежка категория на света“, заяви Пулев на церемонията.

#Кубрат Пулев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници