Турски студенти в София: Не на полицейския терор!

Турски студенти в София: Не на полицейския терор!
За пореден ден младежите изразиха мирно пред НДК подкрепата си към сънародниците си в Истанбул Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки турски студенти излязоха в центъра на София на протест срещу политиката на турския премиер Реджеп Ердоган и срещу отношението на полицията към протестиращите в южната ни съседка, предаде БГНЕС.

За пореден ден младежите изразиха мирно пред НДК подкрепата си към сънародниците си в Истанбул и издигнаха плакати с надписи на български: "Подкрепяме протестите в Истанбул", "Не на полицейския терор" и "Не искаме министър-председател–диктатор". Повечето студентите са категорични, че след като приключат изпитите им в България, ще се приберат в родината си и ако протестите продължават, ще се присъединят към тях.

Малко след 15:00 часа те се отправиха на протестно шествие до посолството на Турция на булевард "Васил Левски". Пред сградата, в която се помещава на дипломатическото представителство на Република Турция те за пореден път изразиха на родния си език вижданията и исканията си.

"Това, което се случва в Турция е грешно, Ердоган е грешен. Ние ще продължим да подкрепяме нашите хора в София, а след като ни свършат изпитите ще се върнем в Турция. Протестите ще продължат докато Ердоган напусне политиката", смята Барбарос Йозтюрк" който учи "Международни отношения" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". "Полицаите стрелят с газови патрони по протестиращите, преследват ги, това е грешно. Насилието на полицаите е грешно", добави той.

Разбираме какво се случва в Турция от социалните медии. Това не може да се случи от телевизиите, защото тези, които имат пари и власт не позволяват излъчването на това, което реално се случва, заяви Тахсин Шерифоглу, който учи "Психология" в Софийския университет. "Режимът на Ердоган е диктаторски, но всеки ден все повече хора излизат да протестират, но всеки ден стават все по-брутални неща. Полицията ги бие брутално, петима души умряха, а много хора пострадаха тежко", каза още той. "Искаме да има свобода и всички ние протестираме срещу един човек", подчерта младежът.

#Ердоган #Подкрепа #студенти #София #Турция протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници