Бареков отиде при Орешарски с три сигнала

Бареков отиде при Орешарски с три сигнала
Бареков уточни, че премиерът го е уверил, че до 10 дни ще има отговор по въпроса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на ТВ7 Николай Бареков внесе в Министерския съвет подписка, събрана от хората, пострадали от земетресението в Пернишко, предаде „Стандарт нюз“.

Хората са направили подписка, с която настояват да се създаде нова междуведомствена комисия, която да преразгледа всички откази за отпускане на помощ. Те са повече от 4200.

„Срещата с премиера Пламен Орешарски продължи 45 минути. Основната тема за разговор беше за жилищата на хората в Дивотино и Пернишко. Внесох подписка от името на 500 жители с иск да се преразгледа решението на Междуведомствената комисия, създадена от Цветан Цветанов, която е изготвила несправедливи решения за обезщетения. Вероятно става въпрос за предварително устно решение на държавата да не се изплатят помощите в пълните им размери“, коментира Николай Бареков след срещата си с Пламен Орешарски.

Бареков уточни, че премиерът го е уверил, че до 10 дни ще има отговор по въпроса.

„Нашето желание е да се сформира нова комисия с участието на гражданската общественост, за да има справедливи обезщетения. Предполагам, че това може да се случи до месец и половина, за да започнат тези хора по някакъв начин зимата“, допълни той.

Втората тема, по която Бареков е разговарял с Орешарски, са предстоящите избори за кмет на Варна.

„Гражданските сдружения ще са независими наблюдатели там. TВ7 и NEWS7 ще подпишат договор с Гражданска инициатива за свободни и демократични избори - ГИЗДИ, защото имаме опасения, че ГЕРБ ще се опита да фалшифицира изборите“, заяви Бареков.

Третата тема, по която той е разговарял с премиера, е опозиционно говорене в България.

„Орешарски трябва да се вслуша в гласа на гражданите, които са автентичната опозиция“, каза още Бареков.

#Николай Бареков #Пламен Орешарски #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино