“Ню Йорк Таймс”: България оттегля обвиненията към „Хизбулла”

“Ню Йорк Таймс”: България оттегля обвиненията към „Хизбулла”
„Доказателствата не са категорични”, че „Хизбула” е планирала атаката, заяви в сряда българският външен министър Кристиан Вигенин в интервю. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приблизително година след като бомба в автобус на бургаското летище в България уби петима израелци и шофьора, новото правителство се опитва да отмести вината за нападението от „Хизбула”, въоръженото ливанско шиитско движение, пише вестник „Ню Йорк Таймс“, предава „Фокус“.

„Доказателствата не са категорични“, че „Хизбула“ е планирала атаката, заяви в сряда българският външен министър Кристиан Вигенин в интервю.

Коментарът му идва, докато Европейската комисия води дебат дали да определи „Хизбула“ за терористична организация и след признанието на движението, че оказва обширна подкрепа за президента Башар Асад в Сирия.

През последните няколко седмици Франция и Германия се присъединиха към призива на Великобритания за положително решение на Европейската комисия, което сериозно ще ограничи събирането на средства от „Хизбула“ на Стария континент.

#Хизбула #Бургас #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино