Борисов: Откъде накъде ДПС ще доминира правителство и парламент? Това ли избраха българите?

Борисов: Откъде накъде ДПС ще доминира правителство и парламент? Това ли избраха българите?
A A+ A++ A

„Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска.“ Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

„Ще се срещаме с хората, така както в предишния парламент „Атака“ каза – ние напускаме парламента, отиваме при хората. И ние ще бъдем в парламента, ще срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив. Те всеки ден казват по едно отстъпление, една лъжа. И за Закона за тютюнопушенето, и за АЕЦ „Белене“, каза Борисов.

„В новия правилник предлагат в комисиите, които винаги са работили с кворум, да работят без кворум. С една дума – дали имаме участници, или не – техният глас нито се чува, нито се зачита“, обяви Борисов. На въпрос кои от мерките, които правителството предлага, ще подкрепят, Борисов каза:

„Тези мерки минаха – за майчинските и за детските на първо четене. Имат си кворум, Миков на 15-ата секунда спира гласуването, за да са по 66-67 души кворум. Сега „Атака“ няма да има какво да говорят кой кого подкрепял, да останат и да си ги подкрепят“.

„Те с нас, първата политическа сила, как се държат? Вчера Волен Сидеров какво правеше пред моята банка? Защо той влезе между редовете, какво провокираше – някой да го удари и да станем същите маскари като тях“, попита Борисов.

„Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари. Сега един месец те тръбяха, че щели да събират повече приходи. При нас в пъти повече сме събирали пари – данъчните и митниците, отколкото по времето на Орешарски“, каза още Бойко Борисов.

„Освен това му напомням, че когато ние взехме властта, той самият каза, че над половин милиард е дупката в хазната. Авансово беше взел парите от „Лукойл“, които ние върнахме още веднага, като дойдохме. Те излъгаха, че са изгорили цигарите, но 160 милиона върнахме – пари, които те не бяха платили. Ето ви 800 милиона“, добави Борисов.

„Нормално е първата политическа сила да има председател на парламента. Това просто е избор на народа, това не е наша прищявка. Нормално е първата политическа сила да има повече председателски места в комисиите. Народът е избрал това. Откъде накъде партия, три пъти по-малка от нас, каквато е ДПС, ще доминира правителство и ще доминира парламент? Това ли избраха българите?“, попита Борисов.

„Кой е в опозиция? Първата политическа сила е в опозиция? Не сме, разбира се. Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава“, заяви Бойко Борисов. В коментар, че народът не им е отредил достатъчно гласове, Борисов каза: „Народът не отреди и на БСП, нито на ДПС“.

„Ние искаме нови избори и се надяваме Конституционният съд да реши правилно. Каквото реши – ще го приемем“, каза още Бойко Борисов.

#БСП #Атака #ДПС #ГЕРБ #Народно събрание #Бойко Борисов #парламент скандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници