Антон Кутев: Парламентът може да работи без ГЕРБ

Антон Кутев: Парламентът може да работи без ГЕРБ
„За нас е все тая дали трябва да осигурим мнозинството чрез присъствието в зала или чрез положителния вот“, каза Кутев.
A A+ A++ A

 

Парламентът може да работи без присъствието на депутатите от ГЕРБ в пленарна зала“, заяви депутатът от Коалиция за България Антон Кутев по повод напускането на пленарна зала от депутатите на ГЕРБ, предаде „Фокус“.

Според него се наблюдава изнервеност от страна на ГЕРБ.

Те вече седем или осем пъти излизаха от този парламент. Те имат по-малко гласувания в зала, отколкото влизания или излизания в залата. За първи път чувам в гласа на Бойко Борисов такова кресчендо да стои и някак си да му се извисява гласът. Очевидно е нервен, сигурно има защо. Предполагам, че след свалянето на имунитета на Цветанов очаква да паднат и други имунитети“, коментира Кутев.

„Това, че има политически сили, които се качват на власт или падат от власт, е част от демокрацията. В държави като САЩ или в Англия това се случва от стотици години. За Бойко Борисов се оказа, че е нетърпимо да падне от власт. Това е пълна липса на демократичен инстинкт и на разбиране за това как се прави политика“, посочи Кутев.

На въпрос как ще работи парламента без 97-те гласа на ГЕРБ Кутев отговори: „Естествено, че ще може да работи. Това, че Борисов не разбира демокрацията означава просто, че трябва да чете повече книги. Демокрацията означава глас на мнозинството. Това, че има 97 депутати, не означава, че има 121. Парламентът може да работи.

За нас е все тая дали трябва да осигурим мнозинството чрез присъствието в зала или чрез положителния вот. Така или иначе гласуването е работа на мнозинството и поддържането на кворума е наша работа. Това със или без Борисов ние ще го направим“, обяви Антон Кутев.

#Антон Кутев #БСП #ГЕРБ #парламент скандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино