Михаил Миков: ГЕРБ искат парламентът да не започне нормално работа

Михаил Миков: ГЕРБ искат парламентът да не започне нормално работа
ГЕРБ искат на всяка цена да провалят функционирането на Народното събрание. Така председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков коментира днешното решение на депутатите от ГЕРБ да не влизат в пленарна зала. Снимка: БСП
A A+ A++ A

ГЕРБ искат на всяка цена да провалят функционирането на Народното събрание. Така председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков коментира днешното решение на депутатите от ГЕРБ да не влизат в пленарна зала, предаде БГНЕС.

Според Миков става въпрос за политически акт, насочен към разбиване и деструкция на Народното събрание. ГЕРБ просто искат парламентът да не се структурира и да не започне нормалната си работа, а в същото време си получават заплатите, заяви председателят на Народното събрание.

Всяка опозиция има право да заяви акт на напускане на залата, акт на отношение, но когато става въпрос за изработване на правилника за работа на Народното събрание, как да функционира парламентът, поведението им очевидно е знак, че те не признават парламентаризма. Очевидно е, че щом нямат мнозинство в парламента, те отричат функционирането му, но продължаваме нататък.

Правилникът ще бъде приет и много се надявам ГЕРБ да почетат книги и да преосмислят поведението си, заяви Миков.

Нека ГЕРБ да бъдат опозиция, но да претендираш да бъдеш управляващ, когато нямаш възможности за партньорство с други политически сили и на базата на това да отричаш и блокираш парламента, това е крайно деструктивно поведение, коментира още той.

Председателят на парламента посочи, че никой не го е сезирал с информация за гласуване с чужди карти. Миков уточни, че във вчерашния ден е направил забележка на Волен Сидеров за некоректното му поведение.

#Михаил Миков #Народно събрание #ГЕРБ #парламент скандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино