ГЕРБ: БСП и „Атака“ може да направят нова група в НС

ГЕРБ: БСП и „Атака“ може да направят нова група в НС
След като на няколко пъти от формацията на Борисов обявяваха останалите партии в сформирането на „нова Тройна коалиция”, сега те дадоха гласност на съмнение за евентуално намерение БСП и „Атака“ да направят нова парламентарна група.
A A+ A++ A

Дни след като официално започна работа, 42-рото Народно събрание става арена на обвинения в тайни съглашения и заговори „зад гърба на избирателите“. От ГЕРБ посочиха с пръст БСП и „Атака“, а Волен Сидеров на свой ред видя „тайна схема“ между останалите три партии в парламента, предаде Би Ти Ви.

След като на няколко пъти от формацията на Борисов обявяваха останалите партии в сформирането на „нова Тройна коалиция“, сега те дадоха гласност на съмнение за евентуално намерение БСП и „Атака“ да направят нова парламентарна група. Така от ГЕРБ разчетоха гласувания днес от мнозинството текст от правилника за работа на Народното събрание, с който се дава възможност депутати, напуснали групата си, да се обединят в нова.

Следете внимателно какво ще се случи, насочи вниманието на медиите зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Обяснението според него е, че след като депутати се отцепят от „Атака“ и партията на социалистите, формацията на Волен Сидеров ще може да се обяви за истинска опозиция.

От друга страна пък, Европа няма да упреква червените, че ги подкрепят националисти. Волен Сидеров не остана длъжник по повод на обвиненията от ГЕРБ. Пред медиите той предположи, че Бойко Борисов най-вероятно действа в съглашение с БСП и ДПС, за да улесни минаването на техните идеи и предложения за правилника, срещу които „Атака“ е против.

Коментирайки напускането на пленарната зала от страна на ГЕРБ, лидерът на националистите посочи още, че ако депутатите на Борисов са били в залата и са гласували против текста в правилника за политическото номадство, разпоредбата не би била приета. Затова той заподозря задкулисни договорки и посочи, че номадството е подмяна на вота.

„ГЕРБ нямат самостоятелно мислене, нямат творчеството да измислят една своя идея и копират „Атака“ във всяко едно отношение“, коментира Сидеров, който в края на 41-вия парламент напусна заедно с групата си Народното събрание. „Как така Борисов казва, че е изпратен от народа в парламента, а в същото време го напуска - значи не изпълнява повелята на народа“.

От партията, заемаща дясната част на пленарната зала, дойде още едно обвинение – че политическите им опоненти възродили една от най-уродливите парламентарни практики, а именно гласуването с чужди карти.

Димитър Главчев заяви, че тази сутрин е видял как колеги от БСП и ДПС регистрират освен себе си, и други депутати в началото на пленарното заседание. Заключението на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ е, че нарочно се бави биометрията, която е задължителна при изработването на постоянни карти на депутатите.

Бившият здравен министър Десислава Атанасова се възмути от своя страна от „членове на новата тройна коалиция“, които безпардонно си позволявали да обиждат депутати, журналисти и полицаи, визирайки словесните сблъсъци в залата с Волен Сидеров. Тя обаче напомни на лидера на „Атака“, че хората няма да забравят как именно с неговия глас е било гласувано правителството „Орешарски“, „което нямало да доведе държавата до нищо добро“ и това щяло да се върне като бумеранг към него.

#скандали #Парламент #ДПС #"Атака" #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници