Михаил Миков: Не съм сезиран с информация за гласуване с чужди карти

Михаил Миков: Не съм сезиран с информация за гласуване с чужди карти
До момента не съм сезиран с информация за гласуване с чужди карти. Вие сте тук, наблюдавайте пленарната зала. Това заяви пред журналисти председателят на парламента Михаил Миков по повод напускането на пленарното заседание от страна на ГЕРБ. Снимка: БСП
A A+ A++ A

До момента не съм сезиран с информация за гласуване с чужди карти. Вие сте тук, наблюдавайте пленарната зала. Това заяви пред журналисти председателят на парламента Михаил Миков по повод напускането на пленарното заседание от страна на ГЕРБ, предаде  „Фокус“.

От ГЕРБ искат да не се структурира парламентът, в същото време всички получават заплати, подчерта Миков.

„ГЕРБ се хващат обикновено за технологичните въпроси. В предишното НС те разглеждаха народните представители като такива, които работят по трудов договор. Имаше висока степен на укоримост, включително и към политически актове. Аз нямам такава висока степен на укоримост. Така са решили, така се държат. Да си припомнят как укоряваха народните представители, които напускаха пленарната зала. Това е политическо поведение.

Но в случая няма основание за такова политическо поведение. Не са заявени никакви позиции по правилника. Те просто искат парламентът да не се структурира и да не започне нормалната си работа, в същото време всички си получават заплатите“, коментира Миков.

„Тук става въпрос за политически акт на деструкция и разбиване на парламента“, допълни той. На въпрос защо е толерирал поведението на лидера на „Атака“ Волен Сидеров в пленарната зала, Миков заяви: „Кой е толерирал Волен Сидеров? Вие изпадате във внушенията на Борисов. Беше направена забележка. Такъв тип поведение много често се случва и когато самите народни представители не могат да сдържат поведението си...“.

#Парламент #ГЕРБ #Михаил Миков #скандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници