Бойко Борисов: Националната сигурност е застрашена

Бойко Борисов: Националната сигурност е застрашена
A A+ A++ A

Националната сигурност е застрашена. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“. „Виждате какви хора се опитват да използват службите за политически сили, разбиват цели структури, роднински назначения. Ще видите, че и калинки ще се явят там. Такава поголовна чистка точно на хора, които са работили не само за националната сигурност, за доказване на финансовите престъпления. Вчера госпожата на АДФИ каза много ясно – днес дори има парламентарен контрол, защо не питате за ЕРП-тата, защо не питате за „Белене“, за всички тези далавери“, попита Борисов.

„Вижте, че Вигенин за два дни два пъти се обърка човекът, и то се обърка тежко, само се оправдава, защото те са некомпетентни хора – и за „Хизбула“, и за всичко останало. В момента искат да създадат един тип „Гестапо“ и да почнат да нападат кметове на ГЕРБ и всички останали“, каза още той.

„Ние винаги сме казвали, че политическата отговорност трябва да се носи от всяка една политическа партия. Аз се радвам, че и в цялата предизборна кампания, след изборите и на всички провокативни въпроси, които сте ми задавали – ще направите ли коалиция с БСП, с ДПС, ние винаги сме казвали - не. Ние се радваме, че от тези партии сме в изолация“, добави Бойко Борисов.

97 депутати от ГЕРБ ще изпратят до президента искане за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), отговори Бойко Борисов на въпрос дали ще искат президентът да наложи вето върху Закона за службите. Борисов каза, че ГЕРБ ще иска вето върху закона.

„Поведението на ГЕРБ ще е такова, каквото е всеки ден. Ние сме изпратени от хората тук, ще участваме в комисии, работим, срещаме се с хора. И без това в залата нищо не правят. Казахме много ясно - защо няма да присъстваме в зала: защото там тройната коалиция не се съобразява с нашия глас. Самите те казаха, че могат без нас, без първата политическа сила – нека да го правят. ГЕРБ са дисциплинирана партия, всички са на работа и изпълняват своите задължения“, добави Бойко Борисов.

„Тройната коалиция си гласува и с нас, и без нас. Те си направиха вчера правилник, включително с 4 гласа в комисията могат да вземат решение. Ние ще участваме в комисиите, защото там се правят законите, там се вземат решенията и ще знаем какво са планирали, за да можем от трибунката да информираме гражданите“, заяви Борисов.

#Бойко Борисов #Парламент #ГЕРБ #закони #комисии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници