Бившият шеф на ЦСБОП: Преместването на ГДБОП в ДАНС ще отблъсне чуждите партньори

Бившият шеф на ЦСБОП: Преместването на ГДБОП в ДАНС ще отблъсне чуждите партньори
Тихомир Стойчев Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Ако откъснем сега ГДБОП от МВР, отговорността за целият контингент, който се нарича враждебно-престъпен и се наблюдава от вътрешното министерство, ще се стовари изцяло върху полицията, заяви бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

"Преместването на ГДБОП в ДАНС ще отблъсне чуждите партньори. Независимо от формалната откритост на много от страните, които членуват в ЕС и НАТО, все още продължава да има наслоение и взаимно недоверие между специалните служби и това е естествено – те основно се грижат за суверенитети", коментира Стойчев пред Нова телевизия.

Стойчев заяви още, че БСП не умее да работи с неправителствените организации и с експертния потенциал в обществото.

"Тоталитарната държава си подбираше най-доброто от експертите, за да да пази нейните интереси. Сега, когато имаме тази триада – индивид, общество, държава, всеки е свободен да избира с кого да работи. Аз поставям под дълбоко съмнение сега управляващата коалиция да прави това – двама контраразузнавачи застават начело на МВР – Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров. Има разлика между работата на контраразузнаването и полицейските специализирани служби", заключи Тихомир Стойчев.

#ЦСБОП #Тихомир Стойчев #ГДБОП #МВР #ДАНС #БСП #Цветлин Йовчев #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници