Шефът на "Пътна инфраструктура": Пътят през „Петрохан" ще е готов до 15 август

Шосето през "Петрохан" е в безобразно състояние, твърдят протестиращите.
A A+ A++ A

Пътят през прохода „Петрохан", който е в лошо техническо състояние, ще бъде обновен до 15 август, съобщи пред протестиращи шофьори в местността „Малката Бързия" край Берковица председателят на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, съобщи "Стандарт нюз".

Пред стотина шофьори, които за трети път блокираха движението през прохода, Лазар Лазаров обеща, където е възможно, да бъде направено разширение на трасето, а върху цялата му дължина да бъде положена нова асфалтова настилка. Всички дупки ще бъдат запълнени.

Шефът на "Пътна инфраструктура" съобщи, че първоначалните 10 % от стойността на проекта, са платени навреме. Условието на европейското финансиране е останалите да бъдат платени след приключването на работата.

Над 200 души блокираха пътя през прохода Петрохан по-рано днес в знак на протест заради лошото му състояние.

Реконструкции стартираха през септември 2011 година, но досега са извършени само около 28% от предвидените строителни работи.

Рехабилитацията е възложена на сдружението "Алпине пим", в което основна фирма е "Пътинженеринг-М". Тя е спечелила и други поръчки, но няма ресурс да изпълни всичките навреме, уточнява агенцията. Компанията се оправдава с липса на средства.

Ремонтът на пътя през „Петрохан" бе спрян в края на 2012 г. Възстановен е на 4 юни. Срокът на договора с фирмата изпълнител е септември т.г. „Алпине пим" има ресурси – разполага с 500 души работници и 400 пътностроителни машини.

#инж. Лазар Лазаров #Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници