Орешарски започва консултации с бизнеса

Орешарски започва консултации с бизнеса
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски започва консултации с представители на работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и на протестиращите за разработването и приемането на мерки, които да доведат до подобряване на бизнес климата в България.

Срещите започват на 10 юни и ще продължат през цялата следваща седмица, съобщиха от правителствената информационна служба. На тях ще се обсъждат три основни теми: анализ на ситуацията в страната и действия за подобряване на условията за правене на бизнес, облекчаване и премахване на съществуващи регулаторни режими, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Предложението на премиера Орешарски е да бъдат създадени работни групи с излъчени от министерствата, синдикалните, работодателските и неправителствените организации експерти. Те ще направят преглед на регулаторните режими и предложения в посока на тяхното облекчаване, както и на ЗОП с цел постигането на по-голяма прозрачност на процедурите и равнопоставеност на субектите, участващи в тях.

Първите срещи ще се проведат на 10 юни. В 12:30 часа започват консултациите с национално представителните организации на работодателите, а в 14:30 часа – с национално представителните организации на работниците и служителите.

Освен това ще бъдат създадени и публично оповестени специални имейл адреси на секретариатите на работните групи, на които всички ангажирани с обсъжданите теми и желаещи да допринесат за подобряването на бизнес климата в България ще могат да правят своите предложения. Желанието на министър-председателя е да продължи да поддържа комуникацията си с бизнеса, започнала по време на предизборната кампания. Тогава той се обърна към предприемачите със специално писмо, в което се обяви за облекчаване на регулаторните режими и промени в ЗОП.
Предстоящата среща с работодателите е израз на очакването му за конкретни предложения от тях, които да доведат до премахване на пречките за развитие на българската икономика, поясняват от правителствената информационна служба.

#Пламен Орешарски #консултации #бизнес #работодатели #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници