БСП обсъжда премахване на трудов стаж преди първо постъпване на работа

БСП обсъжда премахване на трудов стаж преди първо постъпване на работа
Сериозно обсъждаме промени в Закона за насърчаване на заетостта, които да включват и махане на задължителния трудов стаж преди първо постъпване на работа. Това обяви в Сливен народният представител от БСП Деян Дечев. Снимка: БСП Сливен
A A+ A++ A

Сериозно обсъждаме промени в Закона за насърчаване на заетостта, които да включват и махане на задължителния трудов стаж преди първо постъпване на работа. Това обяви в Сливен народният представител от БСП Деян Дечев.

„Сигурен съм, че промените в тази насока ще помогнат за намаляване на младежката безработица. Обсъждахме въпроса в парламентарната група. Или ще има сериозно намаляване на изискването за 3-годишен задължителен стаж, като то падне на 1 година, или стажът изобщо ще се премахне като задължително условие преди първо постъпване на работа“, каза депутатът.

Той е убеден, че въпросът с младежката безработица ще бъде поставен много скоро в дневния ред на парламента. Деян Дечев и другият депутат от КБ в Сливен Валери Жаблянов са провели среща и с новия финансов министър.

„Имаме неговата увереност за старта на довършване на пречиствателната станция за питейни води, която бе построена по време на нашето управление 2005-2009 година. Нейното завършване обаче така и не е приключило и тя не е пусната, а гражданите на Сливен имат необходимост“, беше категоричен Деян Дечев.

#БСП #Валери Жаблянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници