Приеха проект за налагане на мораториум върху заповедите за премахване на незаконни строежи

Приеха проект за налагане на мораториум върху заповедите за премахване на незаконни строежи
За 2011 г. има издадени 298 заповеди за бутане на незаконни строежи, от които 96 вече са премахнати, а 202 са в процедура на премахване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Временната комисия по правни въпроси прие проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за постоянно обитаване като единствено жилище в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие, предаде агенция „Фокус“.

Проектът бе внесен от Сергей Станишев и група народни представители на 31.05.2013 г.

Депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски заяви, че до момента има влезли в сила над 2500 заповеди за премахване на различен тип строежи, като една голяма част от тях имат нужда от допълнително обосноваване.

„Фокусът на мораториума е върху жилищните сгради, които се ползват постоянно от своите обитатели и по същество представляват единствено жилище. За 2011 г. има издадени 298 такива заповеди, от които 96 вече са премахнати, а 202 са в процедура на премахване. През 2012 г. има издадени общо 132 заповеди, от които са премахнати 46, а 86 са в процедура на премахване“, добави Михалевски.

#незаконни строежи #Сергей Станишев #Коалиция за България #Димчо Михалевски #Михалевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници