Путин се надява на общи международни усилия за мир в Сирия

Путин се надява на общи международни усилия за мир в Сирия
Путин подчерта, че без да се вземат предвид историята, традициите и религиозните вярвания нищо няма да бъде постигнато там. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 

Руският президент Владимир Путин изяви надежда, че общите международни усилия ще доведат до стабилизиране на ситуацията в Сирия.

"Много се надявам, че инициативите, предложени и от египетския президент, който предложи по-активно участие на страните от региона, инициативата на британския министър-председател, който смята, че е необходимо по-активното участие на постоянните представители на Съвета за сигурност на ООН, както и инициативите на руското МВнР и американския Държавен департамент – всичко това взето заедно най-накрая ще даде шанс за урегулиране на положението в Сирия", каза Путин.

Той подчерта, че Москва "не е адвокат на сирийското правителство и президента Башар Асад".

"Ние не желаем да се месим в конфликт между различните мюсюлмански течения – между шиитите и сунитите. Това е вътрешен проблем на самия ислям", кометира руският държавен глава.

Той отбеляза, че ситуацията в Сирия предизвиква безпокойство в Русия.

"Погледнете какво се случва в региона като цяло – Египет до ден-днешен се тресе, Ирак – явно е неспокоен, Йемен също, в Либия наблюдаваме сблъсъци между племената. Т.е. целият регион се е потопил най-малкото в неизвестността и конфликтите", заяви руският президент.

Той подчерта, че без да се вземат предвид историята, традициите и религиозните вярвания нищо няма да бъде постигнато там.

#Сирия #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници