Парламентът обсъжда промени в закона за СРС

Парламентът обсъжда промени в закона за СРС
Предстои парламентът да приеме Отчет за изпълнението на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Парламентът ще обсъди на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства, като вносители на законопроекта са Сергей Станишев и група народни представители, съобщава „Фокус“.

Основните предложения за промени са свързани с изваждането на Специализирана дирекция „Оперативни технически операции“ (СДОТО) от структурата на МВР и обособяването й в самостоятелна държавна агенция към Министерския съвет.

Новата структура ще се казва Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО), а със законопроекта се предлага и възстановяването на Националното бюро за независим и действен контрол над цялата дейност по използването и прилагането на СРС.

Сред първите точки от днешното пленарно заседание ще е приемането на Законопроект за ратифициране Изменението на Меморандума за разбирателство между правителството на Република България и Световната банка за партньорство и оказване на техническа подкрепа във връзка с изпълнението на Структурните инструменти на ЕС.

Предстои парламентът да приеме Отчет за изпълнението на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2011 г.

#СРС #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници