Адвокатът на Цветанов: Обвинението бе повдигнато прибързано

Адвокатът на Цветанов: Обвинението бе повдигнато прибързано
Менков подчерта, че Цветан Цветанов е невинен по презумпция и не трябва да доказва невинността си, като след разпитите му вчера той е запазил конституционното право да мълчи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Повдигането на обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е било прибързано“, заяви неговият адвокат Менко Менков, предава „24 часа“.

„Цветан Цветанов няма повдигнато обвинение за незаконно подслушване“, уточни Менков пред студиото на bTV и посочи, че според обвинителния акт ексминистърът „съзнателно е дал възможност на останалите четирима обвиняеми да извършат някакви нарушения“.

Менков сподели, че експертиза ще доказва дали е имало незаконно подслушване в МВР при управлението на кабинета „Борисов“.

„Според правната логика трябваше да се изчака експертизата и прокуратурата първо трябваше да докаже вината на другите четирима“, заяви адвокатът.

Менков подчерта, че Цветан Цветанов е невинен по презумпция и не трябва да доказва невинността си, като след разпитите му вчера той е запазил конституционното право да мълчи.

Адвокатът бе лаконичен в коментарите за съвпадението, че защитава бившия вътрешен министър, а в миналото - обвиняеми по мегадела, и посочи, чевсеки български гражданин има право на защита“.

„Никой не е застрахован да попадне от единия полюс на другия. Бил съм защитник на много министри и журналисти, всеки може да се пренесе от тук на подсъдимата скамейка“, коментира още Менков.

#Менко Менков #Цветан Цветанов #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници