Цветанов: В прокуратурата не се говори за незаконно подслушване

Цветанов: В прокуратурата не се говори за незаконно подслушване
Цветанов заяви, че в прокуратурата не се говори за незаконно подслушване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това, което се твърди, че в последните 4 години има злоупотреби, засега са само твърдения на определени политици, но не и на компетентните органи. В прокуратурата не се говори за незаконно подслушване, а се говори за някакво твърдение за неупражнен контрол“, съобщи бившият вътрешен министър Цветан Цветанов при дебатите по промени в Закона за специалните разузнавателни средства (СРС) в сряда. Той е цитиран от агенция „Фокус“.

„Законопроектът е изключително важен за обществото и за националната сигурност. За голямо съжаление, сме свидетели да се приемат важни законопроекти от временни комисии, в отсъствието на дебат, на експертиза и на представители на Министерски съвет. За голямо съжаление отсъстват и основните вносители. Защо ги няма Сергей Станишев и Лютви Местан?“, попита Цветан Цветанов.

Той припомни случая „Галерия“ и случая Иван Рилски. „Тогава по този мегаскандал беше задържан тогавашният главен секретар Илия Илиев, тогава беше повдигнато обвинение на Цветан Иванов. Какъв беше резултатът – нямаше никакви обвинения към Илиев и Иванов. Ген Илиев преди няколко седмици успя да осъди прокуратурата да плати обезщетение за 10 000 лв.“.

„Не говорите със съдържателната част на ясните мотиви. Случаят Бесоолу? Тогавашният вътрешен министър е нарушил закона, а от него никой не търси отговорност“, заяви Цветанов.

„Кой и по какъв начин направи разбивка за разходите, които направи СДОТО?“, попита той.

#Цветан Цветанов #Лютви Местан #Сергей Станишев #Илия Илиев #галерия #СДОТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници