Фандъкова: Нека депутатите обмислят узаконяването на ромските гета

Фандъкова: Нека депутатите обмислят узаконяването на ромските гета
Столичният кмет апелира депутатите сериозно да разгледат узаконяването на ромските гета. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

„Апелирам към народните представители да обмислят много внимателно предложението за узаконяване на незаконните постройки, сред които са и ромските гета.“

Това заяви в сряда кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция „Фокус“.

Кметът на Столична община посочи, че например за жилищния квартал „Факултета“ вече има обявен устройствен план. „Общината вече работи за това и не е нужно да ни стимулират в кавички по този начин“, коментира Фандъкова.

По думите й „през последните години усилията на районните кметове да премахват, макар и бавно, незаконни постройки изведнъж ще станат невъзможни“.

„В момента законът позволява всичко това да се случва, но не ни позволява да си свършим работата. Нека народните представители да не притискат общините, ние сме опитни, разумни хора и можем да дадем и добри идеи понякога за всеки един от законопроектите“, отбеляза столичният кмет.

Тя изрази притеснение от това, че народните представители като че ли не са си взели поука от това, което се е случило през последните месеци.

„Всички тези закони, които толкова бързо се вземат, мен ме притесняват, като предложението за узаконяване на ромските гета също ме притеснява“, коментира още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Столична община #ромски гета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници