Бисеров: Цветанов е със снет имунитет заради умишлено поведение

Бисеров: Цветанов е със снет имунитет заради умишлено поведение
Стигна се дотам бившият вицепремиер (Цветан Цветанов – бел.ред.) днес да е със снет имунитет и с връчено обвинение; то не е заради непредпазливост, текстът от НК говори за умишлено поведение. Това заяви депутатът от ДПС Христо Бисеров.
A A+ A++ A

Стигна се дотам бившият вицепремиер (Цветан Цветанов - бел.ред.) днес да е със снет имунитет и с връчено обвинение; то не е заради непредпазливост, текстът от НК говори за умишлено поведение. Това заяви депутатът от ДПС Христо Бисеров от парламентарната трибуна в началото на дебата в НС по текстовете на първо четене на промените в Закона за СРС, предаде БГНЕС.

Повечето депутати от ГЕРБ напуснаха залата в знак на несъгласие с тях. Нашият колега не е обвинен за непредпазливост, виждате колко са сериозни нещата, подчерта Бисеров. Промените са предложени от депутати от КБ и ДПС. Преди началото на разискването депутатът от ГЕРБ Румен Иванов предложи в НС да бъдат поканени премиерът на страната, министърът на вътрешните работи и министърът на финансите. Според него този законопроект се предлага от група народни представители и не било ясно какво е становището на МС, никъде в него не било коментирано как ще стане самото преместване на ГДБОП в МВР и колко ще струва това, както и как ще работи по време на преместването това звено.

Ръководството на НС не взе под внимание предложението му. Днес научаваме, че президентът подкрепя тези промени в Закона за СРС, по-важно е обаче дали главният прокурор е съгласен с тях, заяви Христо Бисеров. Трите парламентарно представени партии изразиха също подкрепа, четвъртата вероятно няма да е съгласна с тях, но точно при тях се генерираше престъпност в сектор „Сигурност“, продължи той.

Важен е ежедневният оперативен контрол, който ГЕРБ ликвидира, констатира депутатът. Трябва да се въведе и нов принцип - на финансовата отговорност спрямо бюджета в този сектор, не можеш да харчиш 100 млн. лв. за шепа доказателства, държавата ни няма много пари за такива разходи, предупреди Бисеров. Консенсус по този закон вече е постигнат, дори главният прокурор изрази силна подкрепа за законопроекта, който разглеждаме, заяви депутатът от КБ Младен Червеняков.

Той каза, че няма да се спира конкретно на безконтролното използване на СРС, но потребност за промените има, и то посочени от редица авторитетни институции. Този законопроект е навременен и подходящ и би трябвало да срещне разбиране във всички парламентарни групи. Предсрочно прекратеният управленски мандат на партия ГЕРБ ще се запомни освен с едноличната власт, господството на монополите, бедността и безработицата и с безспорно най-скандалната тема, свързана с използването, осигуряванeто и прилагането на специалните разузнавателни средства, се казва в мотивите към законопроекта на вносителите Сергей Станишев, Лютви Местан и група народни представители.

#Христо Бисеров #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници