Бойко Борисов: Хората ще почнат да съжаляват за това, което правехме ние

Бойко Борисов: Хората ще почнат да съжаляват за това, което правехме ние
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е готов да поеме поста министър-председател при ново управление, предаде агенция „Фокус“. На въпрос дали при прогноза за нови избори Борисов би пожелал отново да бъде премиер, той каза: „За мое съжаление, рано или късно това ще се случи. Естествено, че по начина, по който управляват, хората ще почнат да съжаляват за строителството, за финансовата стабилност, за всичко това, което правехме ние“.

Попитан дали отново би поел поста министър-председател, Бойко Борисов каза: „Естествено. Да търся някой като Орешарски, който да не знае кой министър са му назначили и да не им знае имената – това ли е хубавото управление?“.

Той каза, че в тази криза никой не си пожелава да е премиер. „Така, както са тръгнали, дотам ще я докарат, със сигурност. Колегиално ги предупреждавам, защото така не се прави. Дори ние, които сме си извадили поуки от грешките, сме им казвали – не го правете, защото това, което правите, е реваншизъм. Нали сте столетница, покажете, че сте по-мъдри, покажете на другите как трябва да се прави“, заяви Борисов.

„Министрите не разбират нищо. Със заместник-министрите искат да отрегулират интересите на отделните лобистки кръгове, защото това правителство е само на лобисти и те прозират. На всяка среща тези, срещу които уж народът протестираше, са на среща с Миков, с Орешарски“, каза още Бойко Борисов.

„Така, както вървят, много тежко ще се развие държавата след това. Цената за тока и митингите, които ни бяха спретнати, всъщност явно не става въпрос за цената на тока. 20 дни не е направена нито една мярка. Те казаха, че от първия ден ще въведат мерки“, заяви Борисов.

Той каза, че от новите министри знае Пламен Орешарски, Зинаида Златанова, Кристиан Вигенин, Ангел Найденов и Цветлин Йовчев.

#Бойко Борисов #правителство #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници