Лютви Местан: Г-н Борисов не може да осмисли, да осъзнае положението си

Лютви Местан: Г-н Борисов не може да осмисли, да осъзнае положението си
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това е проблемът на г-н Борисов – той така и не може да осмисли, да осъзнае положението си. В него дреме министър-председателят, който по волята на суверена обаче, е поставен в опозиция“, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

„Полезно е за Бойко Борисов; аз наистина съм силно разтревожен, осъзнавам, че за него е потребно по-бързо да осмисли и приеме като воля свише това положение, в което се намира. И колкото по-бързо действа в съответствие с ролята си на опозиция, толкова по-бързо ще съумее да съхрани остатъчната си политическа легитимност. Той няма безкрайно време за трансформацията. Ако изтърве времето, ще изгуби и остатъчната си политическа легитимност“, коментира Местан.

На въпрос как ще коментира думите на Бойко Борисов, че ДПС се опитва да оказва натиск за назначението на областни управители и зам.-министри и затова вече 20 дни няма такива, Лютви Местан заяви: „Бойко Борисов е бесен. И е разбираемо бесен, защото на довчера едноличния носител на властта му се налага вече ролята на тривиален политически коментатор на други управляващи. Понеже прочетох, че е прибегнал до сексуална терминология, за да опише властовите сюжети, на мен ми изглежда доста странна тази му роля на воайор. Определено смятам, че „анализът“ му, защото това, което е изрекъл, ако въобще е анализ, думата трябва да се постави в кавички, тъй като е достатъчно нескопосан и грубоват. Странна смесица между уличен език и опит да се докосне до психоанализата на Зигмунд Фройд. Не стои добре в тази роля“.

#ДПС #Лютви Местан #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници