Антон Кутев: Не търсим заместник-министри и министри по кръстовища

Антон Кутев: Не търсим заместник-министри и министри по кръстовища
A A+ A++ A

Бави се изборът на заместник-министри по простата причина, че нашите заместник-министри не се избират като предишните. Ние ги търсим по друг начин. Не ги търсим по кръстовища, заместник-министрите и министрите е хубаво да говорят повече от банкянски език. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев, предаде агенция „Фокус“.

„Изискванията за тях в момента са по-големи, затова процесът върви малко по-бавно, но напълно навреме. В крайна сметка ще постигнем в най-скоро време резултатите, които ще изненадат г-н Борисов. Аз съм убеден, че капацитетът и качествата на новите заместник-министри и областни управители ще бъдат многократно над очакванията на г-н Борисов, като се има предвид неговите предишни избори. Говоря за Румяна Желева, няколко министъра на здравеопазването и всички други кадрови грешки, начело с „калинки“, посочи Кутев. Той добави, че още днес или утре ще има назначения. 

„В най-близките дни ще приключи цикълът. В момента не е най-големият проблем дали ще стане три дни по-рано или по-късно. Важното е министрите и зам.-министрите да имат качествата, които са необходими, за да не изживяваме това, което се случи с Румяна Желева и с куп други министри на ГЕРБ“, посочи Антон Кутев. 

„Разбирам, че г-н Борисов в момента е притеснен. Толкова пристрастени хора към властта като хората на Борисов не съм виждал. Това за мен е болестно състояние“, каза още той. „Разбрах, че Бойко Борисов за рождения си ден си бил пожелал да бъде министър-председател. Този човек очевидно е пристрастен към властта. Според мен българските граждани имат по-прости идеи и мечти в момента. Те си пожелават да имат хляб до края на месеца, да си платят сметките. Едни искат да стават министър-председатели, други искат просто да държат парите до края на месеца“, добави Антон Кутев.

В коментар на думите на Борисов, че тройната коалиция е харчила повече пари за правителствени полети, Кутев заяви: „Не вярвам да има човек, който да е летял повече от Борисов. Летяха къде ли не с тези самолети. Намали ли се безработицата – не, увеличи ли се икономическата активност – не, намалиха ли се фалиралите фирми – напротив, увеличиха се със стотици хиляди. Какъв беше резултатът от летенето на Борисов? Пълна катастрофа. Всеки трябва да си носи кръста. Никой не е абониран за властта – нито Борисов, нито ние. Всеки рано или късно идва на власт, пада от власт – това е демокрацията. Нека понесе кръста си с достойнство“.

#Антон Кутев #БСП #Бойко Борисов #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници