Министър Стойнев: ВМЗ – Сопот, трябва да остане държавно предприятие

Министър Стойнев: ВМЗ – Сопот, трябва да остане държавно предприятие
ВМЗ – Сопот, да остане държавно предприятие е целта на новия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Снимка: БСП
A A+ A++ A

ВМЗ – Сопот, да остане държавно предприятие е целта на новия министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Идеята е хората да работят и да получават достойно заплатите си за труда, който полагат, каза министър Стойнев пред журналисти след работната среща, която проведе в предприятието, предаде радио „Фокус“ - Пловдив.

Според министъра не е нормално в 21. век в държава – членка на ЕС, хората да работят и да не получават заплати. Министър Стойнев се срещна със синдикалните лидери, ръководството на предприятието и посети работниците по цеховете.

Според него трябва да бъдат обединени всички сили в посока ВМЗ – Сопот, да остане държавно предприятие, като за целта са нужни краткосрочни и дългосрочни действия. Като ресорен министър той е поел ангажименти хората да получат своите заплати и предприятието да има нужните оборотни средства, така че да може да изпълнява своите поръчки.

В момента ВМЗ има поръчки, но няма оборотни средства. „Като дългосрочни действия отговорно заявявам, че ще помагам на ръководството за намиране на дългосрочни поръчки“, каза още Стойнев.

#ВМЗ-Сопот #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници