60% от българите подкрепят пълната забрана за пушене

60% от българите подкрепят пълната забрана за пушене
Интернет платформата Електронен референдум прави опит да преброи дали защитниците, или противниците на режима са повече.
A A+ A++ A

Ако днес се проведе референдум за забраната на тютюнопушенето, 60% от българите биха искали тя да остане в сила, показват данните на интернет платформата Електронен Референдум, предаде Би Ти Ви.

Интернет платформата Електронен референдум прави опит да преброи дали защитниците, или противниците на режима са повече. Независимата платформа канализира мненията на българите по различни наболели въпроси.

За първи път темата за тютюнопушенето е поставена преди година, когато забраната влезе в сила - тогава 76% от гласувалите са поискали тя да отпадне. 12 месеца по-късно обаче вотът е обърнат и дори пушачите защитават ограничителния режим.

Според ресторантьорите, ако се върне старият режим на разделение на заведенията на зали, над 90% от заведенията ще обособят зали за пушачи.

Проучване показва, че 40% от пушачите са намалили излизанията си и посещават заведения по-рядко, защото там не се пуши.

В същото време в социалните мрежи все повече набират скорост групи на защитници на забраната и дори на пушачи, които искат ограничителния режим.

#тютюнопушене #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници