Орешарски: Ще търсим широка гражданска подкрепа за всяко следващо назначение

Орешарски: Ще търсим широка гражданска подкрепа за всяко следващо назначение
Давам си сметка за рисковете, които съм поел. За съжаление, за последните две седмици се убеждавам, че те са още по-големи отколкото съм мислил, каза премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всяко следващо назначение ще бъде подложено на обстоен преглед. Ще се търси широка гражданска подкрепа. Подценихме нееднозначното отношение към фигурата на г-н Пеевски“, обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с неправителствени организации и представители на протестиращите в Министерския съвет.

„В днешната ситуация отговорността да се ръководи държавата е един от най-големите рискове“, каза още Орешарски, цитиран от „Фокус“.

„Тук не става въпрос за лични решения. Давам си сметка за рисковете, които съм поел. За съжаление, за последните две седмици се убеждавам, че те са още по-големи отколкото съм мислил“, призна премиерът.

По думите му се прави опит да се прекъснат някои стари практики и затова са и промените с назначенията, за да се грижат полицаите за сигурността на гражданите, а не да се занимават с несвойствени неща, както в последните четири години.

Орешарски посочи още, че промените в Изборния кодекс ще улеснят участието на гражданите в политическия живот.

#Пламен Орешарски #протестиращи #Министерския съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино