Nokia Lumia 520 и Nokia Lumia 720 официално и в България

Nokia Lumia 520 и Nokia Lumia 720 официално и в България
A A+ A++ A

Българската си премиера получиха два от новите и интересни смартфони Lumia на Nokia - моделите Lumia 520 и Lumia 720, които бяха представени на мобилния конгрес през февруари. Устройствата работят с Windows Phone 8 и осигуряват познатия микс от запомнящ се продуктов дизайн и ексклузивни софтуерни възможности, които ги отличават от моделите на конкуренцията. Всъщност именно тези им черти са и сред основните причини да попаднат в списъка при покупката на нов смартфон. И двата модела са с двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 с честота 1 GHz и предлагат IPS дисплеи с резолюция 800 x 480 пиксела. Вградената памет е 8GB и може да бъде разширена с добавянето на micro SD карта. Nokia Lumia 520 и Lumia 720 се предлагат в бял, черен, син, червен и жълт цвят.

Lumia 720 се отличава със своята 6,7МР основна камера с оптика Carl Zeiss и бленда f/1.9, която е най-голямата в мобилен телефон. Тя гарантира попадането на повече светлина върху сензора, а това в комбинация с допълнителните софтуерни алгоритми води до получаване на по-качествени снимки при намалена околна осветеност. Устройството разполага и с 1,3МР предна камера с широкоъгълен обектив, която го прави идеално за групови снимки или видео разговори през Skype. Има 4,3" дисплей с поляризиращ филтър ClearBlack и покритие от извито стъкло Gorilla Glass. Батерията на телефона е с капацитет 2000 mAh и се поддържа безжично зареждане чрез допълнителен аксесоар, който се прикрепва върху панела. Lumia 720 има 8GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD карта.

Камерата е допълнена от приложенията Cinemagraph, Smart Shoot и Glam Me, които дават повече свобода при запечатване на интересните моменти наоколо и споделянето им онлайн. Cinemagraph позволява правенето на анимирани GIF изображения с много опции за контрол на параметри като скорост на възпроизвеждане, посока на движение, замразени и раздвижени части и т.н. Smart Shoot прави поредица от няколко снимки и след това осигурява опция за изтриване на нежелани обекти от кадъра и избора на най-добрите лицеви изражения. Nokia Lumia 520 също може да използва споменатите приложения за камерата, но има 5МР камера и 4" дисплей без поляризиращ филтър.

Nokia Lumia 520 и Lumia 720 поддържат платформата HERE, като и услугите HERE Maps и HERE Drive за гласова навигация. Засега устройствата обаче осигуряват лиценз за автомобилна навигация само в страната, в която са закупени, а за ползване на функцията в други ще трябва да се плати определена такса. И в двата телефона картите могат да се заредят през Wi-Fi за ползване без връзка с интернет и за пешеходна навигация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите