"Левски" взе Цветан Генков

"Левски" взе Цветан Генков
Цветан Генков вече е футболист на "Левски". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Желаният от "Левски" офанзивен футболист вече е привлечен. Това е родният централен нападател Цветан Генков, съобщи Sportal.

Бившият голаджия на "Локомотив" София разтрогна с досегашния си клуб "Висла" (Краков) заради неполучени заплати и се договори със "сините", като прие предлаганите му условия. Очаква се да парафира за три сезона с 26-кратните шампиони на България. 29-годишният таран и национал на България премина успешно медицински тестове в София и се очаква още днес да пристигне в Линдабрун, където да се присъедини към новия си клуб.

Така той става четвърти централен нападател за столичани след актуалния голмайстор на "А" група Базил де Карвальо, Жоао Силва и младока Тодор Чаворски, но със сигурност до старта на сезона няма да останат всички в клуба.

С привличането на нападателя от Мездра новите попълнения вече стават три. Бразилецът Рамон Лопес и Кевн Брю вече подписаха тригодишни контракти с клуба. Първият пристигна като свободен агент, подобно на Генков, докато за родения в Париж халф ще бъдат платени 230 000 евро на Истър.

Генков изкара последните два сезона и половина в полския шампионат, където спечели титлата през 2011 година с екипа на Висла (Краков). Голаджията изигра общо 72 мача и вкара 28 гола във всички турнири за поляците.

#"Левски" #Цветан Генков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино