Десни партии подкрепят Иван Портних за кмет на Варна

Десни партии подкрепят Иван Портних за кмет на Варна
Общо девет са кандидатите, които ще спорят за кметския пост във Варна на изборите на 30 юни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко десни партии потвърдиха подкрепата си за кандидатурата на Иван Портних от ГЕРБ за кмет на Варна.

Това стана ясно на пресконференция, организирана от представители на граждански сдружения и на десни политически партии - СДС, Новото време, Гергьовден, Радикалдемократическа партия, Движение "Свободен избор", съобщи радио „Фокус".

„Ние заставаме зад него не като кандидат на определена партия, а като един технократ, който е от година и половина в политиката и който може да спомогне за подобряване социалното положение във Варна", заяви Дичев, председател на Федерация на свободните граждани.

Той добави, че гражданското сдружение, което оглавява, стои на еднакво разстояние от партиите, но подкрепата на кандидатурата на Иван Портних е изцяло мажоритарна.

„При по-висока избирателна активност Иван Портних може да спечели частичните кметски избори още на първи тур", обяви председателят на СДС-Варна Цанко Цветанов, цитиран от Дарик.

„Въпросът е до каква степен варненци ще бъдат мотивирани да излязат и гласуват на 30 юни", добави Цветанов.

Общо девет са кандидатите за поста кмет на Варна.

На изборите на 30 юни ще премерят сили Иван Портних, Младен Станев, издигнат от Земеделски народен съюз, Радостин Морфов от Българска социалдемократическа партия, Веселин Марешки (Либерален Алианс) и Александър Йовчев („Атака").

Като независими са се регистрирали бившият главен секретар на Община Варна Михаил Куликов, Веселин Василев, управител на сдружение с нестопанска цел „Шанс за хора с увреждания", временно управляващият кмет доц. Христо Бозов и бизнесменът Чавдар Трифонов.

#Варна #кмет #Иван Портних #Цанко Цветанов #Веселин Марешки #Михаил Куликов #Христо Бозов #Чавдар Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино