Появиха се и "умни прозорци"

Появиха се и "умни прозорци"
A A+ A++ A

След старта на производството на "умни прозорци" стартъп компанията View успя да отчете още един успех. Продуктът очевидно е предизвикал сериозен интерес, защото производителят на стъклата Gorilla Corning, GE и Khosla Ventures са решили да инвестират около 60 милиона долара в разработката. По този начин фирмата до момента е успяла да привлече около 185 милиона долара инвестиции за своя проект.

Самите "умни прозорци" са доста интересни и позволяват на собственика на жилището да контролира степента на тяхната прозрачност с помощта на специално приложение за iOS. Това се получава чрез подаването на нисковолтово напрежение в стъклата, които по този начин променят цвета си и започват да абсорбират светлина.

Затъмняването също така може да се използва и за поддържане на по-ниска или по-висока температура в стаята, което от своя страна би трябвало да доведе до спестяване на енергия. Според View "умните прозорци" могат да спестят до 20% от разходите за отопление или охлаждане и до 25% от тези за електроенергия, което ги прави значително по-ефективни от класическите решения като щорите.

http://gigaom.com/2013/06/18/smart-window-startup-view-raises-another-60m-led-by-corning/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници