Цветлин Йовчев: В една демократична държава не може да има заговор срещу Бойко Борисов

Цветлин Йовчев: В една демократична държава не може да има заговор срещу Бойко Борисов
Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В една демократична държава такова нещо като заговор срещу Бойко Борисов не може да се случи. В България има институции, всяка една институция има закони и регламентирани функции. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия по отношение на твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е било подготвяно неговото убийство, предаде „Фокус“.

„Когато има такива сигнали, те трябва да се предоставят на отговорните институции. Не може да се хвърлят такива бомбастични твърдения в пространството, без да се дадат никакви факти и подробности, които да могат да се проверят. Те правят едно твърдения, метнато в пространството“, посочи Йовчев. Той заяви, че всички трябва да бъдат много внимателни, защото цялата агресия в политиците слиза надолу на улицата.

„По време на срещите ми с главния прокурор не са обсъждани конкретни дела, на втората среща са обсъждани такива, но нищо подобно и свързано с г-н Борисов. За да се говори за арест, това означава, че трябва да има извършени тежки престъпления“, коментира още вътрешният министър. По отношение на протестите той заяви, че МВР е имала поредната тежка нощ.

„Ще направим всичко възможно да не ескалира напрежението“, обеща Йовчев. За провокатори той не поиска да говори, тъй като по думите му изявления могат да се правят само след като има категорични данни. „В противен случай може да послужат като спекулации, а в една такава напрегната ситуация може да повлияе категорично“, отбеляза още вътрешният министър.

#Цветлин Йовчев #Бойко Борисов #заговор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници