Microsoft премахна част от ограниченията на Xbox One

Microsoft премахна част от ограниченията на Xbox One
A A+ A++ A

Microsoft реагира изненадващо бързо на критиките към антипиратските мерки в новата конзола Xbox One. Шефът на Xbox отдела на компанията Дон Матрик пусна в официалния му блог съобщение, което със сигурност ще зарадва геймърите, решили да изберат конзолата. В крайна сметка в Редмънд са решили да направят следните важни промени, които предизвикаха много разгорещена дискусия през последните дни.

Връзка към интернет ще е необходима единствено и само при първоначалната инсталация на конзолата, а освен това отпада изискването за логване на всеки 24 часа и за непрекъсната връзка с глобалната мрежа. Игрите на дискове ще могат да се играят без никаква връзка с мрежата, стига дискът да е поставен в конзолата. Друга важна промяна е отпадането на всякакви ограничения по отношение на игрите втора употреба - те ще могат свободно да се разменят, продават и заемат както и досега.

Вместо да се купуват на диск, игрите ще са достъпни и за изтегляне в деня на излизането им и също ще могат да се играят без връзка с интернет. Отпадат и регионалните кодировки на игрите. По този начин реално всички по-сериозни критики, които бяха отправени към новата конзола, са отстранени.

http://news.xbox.com/2013/06/update

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите