Ханес Свобода: Не искаме да се връщаме към Борисов, Орбан и Берлускони

Ханес Свобода: Не искаме да се връщаме към Борисов, Орбан и Берлускони
"Предишното правителство имаше връзка със съмнителни фигури и беше крайно време да се сложи край на този кабинет", коментира председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП.
A A+ A++ A

"Успехът на това правителство ще е и наш успех и не само защото Сергей Станишев е председател на ПЕС", обяви председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода на заседанието на ПЕС, което се провежда в София.

"Иначе алтернативите са Борисов, Орбан, Берлускони - да не се връщаме към тях. Трябва да успеем, защото социалистическите партии са партии на реформата", каза още Свобода, цитиран от БГНЕС.

"Тук, в България, сме след изборна победа, която можеше да бъде по-категорична, но е победа", коментира председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП.

"Предишното правителство имаше връзка със съмнителни фигури и беше крайно време да се сложи край на този кабинет. Ние сме в критична ситуация в тази страна. Знам, че Сергей Станишев от години се бори за модернизация, за една променена страна, която се бори с корупцията и престъпността", отбеляза Свобода.

"Това правителство е различно от предишното и ние го подкрепяме. Трябва не само да се справяме с проблемите, но и това да стане по един по-различен начин", каза още той.

#Ханес Свобода #Сергей Станишев #ПЕС #София #Бойко Борисов #Виктор Орбан #Силвио Берлускони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници