Станишев: Уважаваме всеки, който протестира по една или друга причина

Станишев: Уважаваме всеки, който протестира по една или друга причина
"Българското общество се намира в ново състояние след февруари. След три години авторитарно, репресивно управление на ръководството на ГЕРБ, хората се събудиха", каза Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"БСП уважава всеки човек, който протестира по една или друга причина", обяви председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев на брифинг.

"Българското общество се намира в ново състояние след февруари. След три години авторитарно, репресивно управление на ръководството на ГЕРБ, хората се събудиха. Протестите, които започнаха за цените на тока, са протести за справедливост, нормално демократично развитие", каза Станишев, цитиран от агенция „Фокус".

"Този процес не е приключил. Най-важното за хората е да видят работещи, открити за диалог, с ясна програма институции", заяви Станишев.

Той припомни, че е приета програма за неотложни мерки.

"Прави се нов модел за ценообразуването на тока. Трябва изработване на ново изборно законодателство, което да гарантира честни избори. Това е дневният ред на хората", каза още Станишев.

"Опитваме се да чуем този глас и да се коригираме. Няма да допуснем статуквото да продължи. Имаме решимост, за да се завръща доверието в институциите", посочи Станишев.

#Сергей Станишев #ПЕС #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници