Ангел Найденов: Оставката на Станишев би дестабилизирала правителството

Ангел Найденов: Оставката на Станишев би дестабилизирала правителството
Признахме кадровия провал, който отключи протестите на хората, обяви военният миинстър.
A A+ A++ A

"Според мнозинството социалисти оставка на Сергей Станишев би довела до дестабилизация на БСП, оттук - и на кабинета "Орешарски", обяви военният министър Ангел Найденов пред TV7.

"Какво ще ни дадат предсрочни парламентарни избори сега, при какъв състав на Народното събрание без изразено мнозинство ще настъпи промяна", попита Найденов.

"Да, признахме кадровия провал, който отключи протестите на хората", каза министърът, цитиран от Дарик.

Той обаче се обяви против това провалът да бъде стоварван единствено върху премиера Пламен Орешарски и кабинета.

Според Ангел Найденов премиерът и неговите министри трябва да бъдат оставени да работят и сами да подбират екипите си, като бъдат "обуздани личните амбиции" и се намери защитен механизъм, който да ги възпрепятства.

"Не го направихме и видяхме какво стана, затова трябва да намерим този механизъм. Силно се надявам, че ще успеем да овладеем ситуацията и кабинетът да издържи. Имаме нужда от активен диалог с хората и от шанс кабинетът да заработи", каза още Найденов.

Той смята, че паралелно с измененията в Изборния кодекс трябва да се работи и за осъществяването на мерки в подкрепа на хората в най-тежко положение.

"Не намерих нито един документ, който да позволява ползването на военните хеликоптери и военно-транспортните самолети за протоколни нужди", заяви министърът във връзка с проверката на полетите на „Авиоотряд 28".

Найденов обясни, че над 800 хил.лв. са натрупани за изразходваното гориво, а това е само половината от разходите по полетите.

На министерството са възстановени само 150 хил.лв., при положение, че ВВС са в тежака ситуация и са нужни още 6 млн. лв. за горива до края на годината. Резултатът е, че тези разходи намаляват военната подготовка на летците, посочи министърът.

По думите му час полет с хеликоптер струва 9 хил. лв., а 15 хил.лв  - със "Спартан".

Найденов заяви, че спира приватизацията на "Военно издателство", защото я намира за нецелесъобразна. Трябва да се провери защо съзнателно то е доведено до несъстоятелност и дали в основата не стоят апетитите към сградата. Спира също преобразуването на военната болница в Сливен в търговско дружество.

#Ангел Найденов #Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Авиоотряд 28

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници