Борисов: Проблемът в България се вижда всяка вечер

Борисов: Проблемът в България се вижда всяка вечер
Според Борисов, новият кабинет няма антикризисни програми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Като всеки един гражданин съм разтревожен, че всеки ден десетки хиляди излизат по площадите в България; за безумните назначения, които се правят, но не е нужно, както вчера г-н Орешарски ходи до Брюксел - да му кажат там, че има проблем. Проблемът се вижда всяка вечер".

Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от агенция "Фокус".

Той заяви, че не е обсъждана възможността Сергей Станишев да напусне предсрочно поста на президент на Партията на европейските социалисти, заради провал в България.

„Дори и дума не е ставала. Аз имам доброто възпитание и за толкова години вече в политиката, никога пред чужденци не коментирам това, което се случва, или отношенията ми с лидерите в България", каза Борисов.

По думите на Борисов, правителството на Орешарски няма антикризисни програми.

„Това да дадеш еднократно, да похарчиш някакви пари, които все още има в бюджета, без никаква пенсионна реформа, да спреш по-точно пенсионната реформа, да говориш месеци наред за енергетика, а всъщност ти да си източил парите чрез Белене и Цанков камък – това са глупости, които говори. Виждате, че той няма никаква антикризисна мярка. Виждате, че всичко, което предлага, е от август, през ноември, до края на четиригодишния мандат и т.н.", допълни Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Мартин Шулц #Сергей Станишев #България #Орешарски #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници